ارتودنسی کودکان یکی از خدمات محبوب در زمینه دندانپزشکی است. اگر فرزند شما با مشکلاتی همچون دندان های شلوغ، کج، فاصله بین دندانی یا سایر ناهنجاری های دندان و فک مواجه است، ما در این مطلب به بررسی جزئیات ارتودنسی کودکان خواهیم پرداخت. همراه با بلاگرام باشید تا بفهمید چگونه این روش اجرا می شود، در چه شرایطی نیاز به ارتودنسی دندان پیدا می کنید؟ از چه سنی می توانید برای فرزندان خود این خدمات را انتخاب کنید؟ و این روش چه مزایا و معایبی دارد؟
اگر فرزند شما به ناهنجاری های دندانی دچار شده است، بهتر است حتما به دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. پزشک با انجام معاینه و بررسی مشکل، تصمیم به ضرورت یا عدم نیاز به ارتودنسی می گیرد.
ارتودنسی کودکان به عنوان یک روش درمانی، نه تنها جنبه های زیبایی دارد، بلکه می تواند مشکلاتی نظیر مشکلات در گاز زدن، جویدن غذا یا گفتار را نیز حل کند. داشتن لبخندی زیبا و تناسب در دهان و صورت، اهمیت دیگری از جنبه های ارتودنسی در کودکان است.
دندان های صاف و مرتب نه تنها به زیبایی لبخند کودکان کمک می کنند، بلکه نقش مهمی در جلوگیری از پوسیدگی دندان، بیماری لثه و مشکلات دیگر دهان دارند.
متخصص ارتودنسی با استفاده از ابزارهای متنوعی از جمله براکت ها، سیم فلزی، هدگیر، نوار لاستیکی، نگهدارند هها و پلاک های شفاف، بسته به نوع مشکل دندانی به ارتودنسی کودکان می پردازد. انتخاب بهترین روش ارتودنسی بر اساس نوع و شدت ناهنجاری دندان، وظیفه متخصص است.
از آنجا که هر تغییری در موقعیت دندان ها و فک ها مرتبط با ارتودنسی است، به همین دلیل هر نوع ناهنجاری در موقعیت دندان های کودکانتان را به عنوان یک نشانه از ضرورت مراجعه به متخصص ارتودنسی در نظر بگیرید.
به عبارت دیگر، اگر متوجه شدید که:
حتما برای ارزیابی و شروع احتمالی درمان ارتودنسی کودکان به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.
بهترین زمان برای ارتودنسی کودکان به نیازهای خود کودک وابسته است و از یک فرد به فرد دیگر متغیر است. به عنوان مثال، بچه هایی که شکاف کام و لب دارند، بهتر است قبل از رشد اولین دندان های دائمی شان، با استفاده از تجهیزات ارتودنسی خاص تحت درمان قرار گیرند.
کودکان دیگر ممکن است از سن 6 یا 7 سالگی، حتی زمانی که همه دندان های شیری خود را از دست نداده اند، نیاز به درمان ارتودنسی داشته باشند. هدف از انجام درمان زودرس در این سنین، جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر در آینده است. درمان ارتودنسی کودکان به طور کلی، شرایط بهتری برای رشد و بروز دندان های دائمی ایجاد می کند. در اصل، ارتودنسی در سنین کمتر دارای دو فاز است:
بهترین زمان برای شروع فاز اول درمان، سن 6 تا 7 سالگی است که با ارزیابی وضعیت فک و دندان توسط متخصص آغاز می شود. در این فاز، بیشتر از فضا نگهدارها و وسیع کننده ها استفاده می شود و نیاز به سیم های ارتودنسی کمتری وجود دارد.
بیشتر کودکانی که نیاز به درمان ارتودنسی اولیه دارند، برای تکمیل فرآیند تراز دندان ها و فک خود، به بریس یا اقدامات اضافی دیگری نیاز دارند که به آن فاز دوم ارتودنسی گفته می شود. اگرچه فاز دوم ممکن است در سنین مختلف آغاز شود، اما بهترین زمان برای شروع این فاز، سن 10 تا 14 سالگی است که دندان های دائمی به طور کامل در آمده اند.
ارتودنسی در کودکان با مشکلات دندان و فک، مزایای فراوانی دارد که انجام آن را ضروری می سازد. برخی از مزایای ارتودنسی دندان کودکان به شرح زیر می باشند:
برخی از معایب ارتودنسی دندان کودکان عبارتند از:
ارتودنسی کودکان یک روش درمانی است که بهبود موقعیت دندان ها و فک ها را در کودکان ایجاد می کند. این روش، با انجام درمان در مراحل مختلف رشد، از مشکلات آینده جلوگیری کرده و به زیبایی و سلامت دندان ها کمک می کند.